enomeni poli logo

slide books greybg

Συγγραφικό έργο

Συγγραφικό έργο

Όπως έγινε γνωστό, το Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, μετά από πρόταση την αρμόδιας Κριτικής Επιτροπής της, έκανε επίσημα μέλος της το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.

Η απόφαση του ιστορικού και πνευματικού αυτού Σωματείου, ήρθε ως αναγνώριση του μέχρι σήμερα συγγραφικού έργου του Γιάννη Κωνσταντάτου, που περιλαμβάνει τα εξής τρία "best sellers": «Η τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο» και «Ο Ελληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ».

Για το τιμητικό αυτό γεγονός στον άνθρωπο και συγγραφέα, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα και θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή και φυσικά τα μελή και το ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του κορυφαίου αυτού πνευματικού Σωματείου της χώρας μας για την τιμή που μου έκαναν».

Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ

(Εκδόσεις Ιβίσκος - Σύνδεσμος)

book3Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού μου ονείρου. Ήμουν δέκα χρονών όταν άκουσα στην ακροθαλασσιά στο μικρό ψαροχώρι Κατελειός της Κεφαλονιάς να μιλάνε δύο ψαράδες για τον Γεράκη, τον αντιβασιλιά του Σιάμ. "Ποιος είναι αυτός με το όνομα πτηνού;" και "Πού είναι αυτή η χώρα για την οποία δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα;" ήταν οι πρώτες μου απορίες.

Kαι πώς έγινε αντιβασιλέας σ' αυτό το Σιάμ, αφού ήταν Έλληνας; Η παιδική μου περιέργεια φούντωσε και έστησα αυτί να ακούσω περισσότερα, καθώς οι ψαράδες μιλούσαν και τον περιέγραφαν ως έναν τρομερό Κεφαλονίτη ναυτικό, που ναυάγησε κάποτε στο εξωτικό Σιάμ και το κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια.

"Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Γεράκη είναι η πιο τρανή απόδειξη της ικανότητας του Ρωμιού Έλληνα να μεγαλουργεί όταν το σύστημα και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ένα πραγματικά συναρπαστικό βιβλίο για τον ελληνισμό, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μας χάρισε με την πένα του ο Γιάννης Κωνσταντάτος".

Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, π. Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών

 

Απέναντι στο Πεπρωμένο

(Εκδόσεις Ιβίσκος - Σύνδεσμος)

book2Η Κάκια Φιοραβάντε, μια ανυπόταχτη και μαχητική γυναίκα, σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής της έχει την αίσθηση ότι μία αόρατη δύναμη τη φέρνει αντιμέτωπη με ένα σκληρό πεπρωμένο.

Ένας πατέρας που δεν τον γνώρισε ποτέ και μια μητέρα που χάθηκε πρόωρα στη δίνη του πολέμου αποτέλεσαν την αρχή της τραγικής της πορείας, που ξεκινά από τη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο, περνάει από τη δικτατορία και τα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, για να βρει τελικά την αληθινή της ταυτότητα, συναντώντας τον άνθρωπο που σημάδεψε την ύπαρξή της.

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αντιμετώπισε αλύγιστη τη στέρηση και τον πόνο, ανοίγοντας τον δικό της δρόμο προς την κοινωνική καταξίωση, τον αληθινό έρωτα και την ανιδιοτελή προσφορά.

Μια ανώνυμη αλλά αυθεντική γυναίκα απ' αυτές που κρατάνε σιωπηλά τον κόσμο μας όρθιο.

"Ήδη από το πρώτο του μυθιστόρημα ο Γιάννης Κωνσταντάτος απέδειξε ότι μπορεί να γράφει δυνατά και επίκαιρα βιβλία. Η πραγματική ζωή κυριαρχεί, ακόμη και όταν οι ήρωές του είναι φανταστικοί. Πολύ περισσότερο τώρα, που η ιστορία του είναι αληθινή. Πολύ περισσότερο τώρα, που βρισκόμαστε όλοι... Απέναντι στο Πεπρωμένο!"

Σοφία Βούλτεψη
δημοσιογράφος, π. βουλευτής

Η τελευταία Ευκαιρία

(Εκδόσεις Γκοβόστη - Σύνδεσμος)

book1"...Ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή είναι φυτεμένος σαν σπόρος στο γενετικό του κώδικα. Ελάχιστοι, οι εκλεκτοί, γεννιούνται για να κυβερνήσουν. Οι πολλοί, οι ταπεινοί, γεννιούνται για να αποτελούν τη μάζα που θα κυβερνηθεί από τους εκλεκτούς..."

Αυτό δήλωνε ο Αλέξανδρος Κομνηνός που ένιωθε πως γεννήθηκε για ένα μόνο ρόλο. Του πολιτικού. Για να φτάσει ψηλά. Να κυβερνήσει θεούς και δαίμονες. Το γνώριζε από μικρό παιδί και γι' αυτό πάλεψε σε όλη του τη ζωή. Το κατόρθωσε αφού έφτασε να γίνει αρχηγός κόμματος. Αυτό που δεν γνώριζε όμως είναι ότι ο ρόλος που σου αντιστοιχεί, δεν συμβαδίζει απόλυτα με το πεπρωμένο σου. Όταν φτάσεις ψηλά, πρέπει να έχεις από κάπου να πιαστείς ή κάπου να πατήσεις, για να μην βρεθείς απότομα στο κενό.

Ο Κωνσταντίνος Φωκάς, επιστήθιος φίλος του Κομνηνού, δεν αντιλαμβάνεται τις ματαιόδοξες φιλοδοξίες του. Αναζητά στα ίχνη τού χθες αξίες κι απαντήσεις στο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Βιώνει το δικό του δράμα που τον οδηγεί σε προσωπικό αδιέξοδο. Ανακαλύπτει όμως στη σιωπή της μοναστικής ζωής τον Θεό, αλλά κυρίως τον μεγάλο άγνωστο που κρύβουμε μέσα μας. Τον εαυτό μας.

Δύο παιδικοί φίλοι που μεγαλώνουν μαζί, αλλά παραμένουν άγνωστοι μεταξύ τους. Πάθη, μεγάλοι έρωτες, φιλόδοξα σχέδια και συγκρούσεις εναλλάσσονται στη ζωή και των δύο με έναν τρόπο ανατρεπτικό. Ο καθένας αναζητά τη λύτρωση από το παρελθόν και με το δικό του τρόπο ποθεί μια τελευταία ευκαιρία για να κλείσει τις πληγές του παρελθόντος. Υπάρχει όμως Τελευταία Ευκαιρία;

"Ο Αγριάνθρωπος" - Το 4ο βιβλίο του Γ. Κωνσταντάτου

Νομίζω πως δικαιούμαι να αισθάνομαι συγκίνηση αφού τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καλέντη το 4ο βιβλίο μου, το νέο μυθιστόρημα "Ο Αγριάνθρωπος''.

Μια ιστορία που διαδραματίζεται παράλληλα σε δύο εποχές, την δεκαετία του 80 με την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου και την Αλλαγή αλλά και στο σήμερα στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Έχουν άραγε σχέση μεταξύ τους οι δύο αυτές παράλληλες ιστορίες, οι πρωταγωνιστές και τα πάθη τους;

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος παρουσιάζει το 4ο βιβλίο του στη Βούλα

Το τελευταίο του μυθιστόρημα «Αγριάνθρωπος» θα παρουσιάσει στο Πολιτιτικό Κέντρο "Ιωνία" στην Βούλα (Κ. Καραμανλή 18, δίπλα από το δημαρχείο) ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Διαβάστε Περισσότερα

forma iconΈδρα

Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης
Λεωφ. Κύπρου 68, 16452
Τηλ: 213.20.18.702